U vindt bij ons een groot assortiment sterke/geestrijke dranken .

Huis Aerts en sterke dranken,  Al meer dan 80 jaar verbonden met elkaar.

De klassiekers zoals Cognac,Rum,Whisky,Wodka en Jenever zijn talrijk aanwezig in onze winkel maar ook die “nieuwe” Spirits kennen de laatste jaren een grote opmars, we denken dan niet enkel aan Gin die de harte van vele heeft kunnen veroveren maar ook aan Grappa,Tequila, Mezcal en Vermouth, Het succes van deze Spirits is mede te danken aan de  groeiende en zeer populaire cocktail markt .

Als drankenspeciaalzaak kunnen wij dit alleen maar toejuichen, U vind bij Huis Aerts daarom ook een mooi assortiment  toebehoren zoals bv shakers, jiggers,barspoons Cocktailbitters, kruiden , boeken en glazen

Cognac

Cognac ontstaat de witte wijn te distilleren.

Er moet wel worden voldaan aan een reeks strikte voorwaarden. Er mogen slecht 9 vastgelegde druivenrassen uit de Cognac streek gebruikt worden. Verder moet cognac twee keer worden gedistilleerd en is het minimaal alcoholgehalte 40% zijn. De onderverdeling gebeurt geografisch door 6 districten en de rijpingstijd duidt men aan met termen als V.S/ V.S.O.P en X.O.

Ook vindt u bij ons een uitgebreide selectie Calvados (Distillaat van appelcider)  en Armagnac ( Meestal 1 keer gedistilleerd , Productie vindt uitsluitend plaats in de Gascogne regio ). Deze dranken hebben beide een rijke historie, maar staan toch vaak in de schaduw van het prestigieuze cognac.

Verwacht een bijzonder en karaktervol distillaat dat absoluut een kans verdient!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *